09 desember, 2013

Ribbestrikket lue- Mikkelue



Fin lue som du finner her:
http://tovepia.blogspot.no/2012/08/mikkelua-oppskrift.html

Denne lua består av 2 rett og 2 vrang, blir veldig tøyelig og er enkel å strikke.
Har brukt liten rundpinne (40 cm) nr. 4 istedet for 3,5 siden jeg strikker så stramt.
Garn: Mor Aase superwash, 50 g = 93 m, totalt 83 g garn til lua med 112 masker. Under 100 g til lua med 116 masker. Originaloppskriften bruker Drops extra fine merino som er 50 g = 105 m.

Lagde 2 til menn, den ene med 112 masker og den andre med 116 masker. Tror det vil passe til et vanlig og et litt større mannehode. Strikket så 2 rett og 2 vrang hele veien til lua med 112 masker var 23 cm lang, altså 2 cm lenger enn oppskriften, og lua med 116 masker 23, 5 cm lang. Den blir da ca. 31 cm lang når den er ferdig, kanten brettes opp slik at lua blir dobbel over ørene. Skal den være til damer eller barn ville jeg ha stoppet på 21 cm.
Så starter fellingen. Det plasserer 4 maskemarkører jevnt mellom maskene og de 2 siste maskene før markørene felles hele veien til det er 3-4 masker igjen mellom markørene. Jeg brukte rundpinnen så lenge jeg klarte og gikk så over til strømpepinner. Jeg hadde ikke pinner nr. 4 så brukte 3,75 og det ble tett og fint.
Slik felles det: Hvis den første masken av de to som skal felles er rett strikkes de vridd rett sammen (ta pinnen i bakerste maskeledd på begge to og strikk de sammen). Hvis masken er vrang strikkes de vrang sammen (hold tråden som når du skal strikke vrang, stikk pinnen inn i begge maskene og strikk de vrangt sammen). Denne fellingen blir veldig fin og ganske så usynlig, og gjør at lua legger seg helt flatt og inntil hodet når du har den på.
Træ resten av maskene på en nål, snurp sammen og fest tråden godt.

PS: Modellen på bildet er 7 år, så den er litt stor til han. Den satt godt på hodet, men ville ha strikket lua en del cm kortere til barn slik at oppbrettskanten ikke blir så stor.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar